La fiscalia demana dos anys de presó per a l'expresident de Múrcia

La fiscalia ha sol·licitat una pena de dos anys de presó per frau per a l'expresident de Múrcia Pedro Antonio Sánchez, del PP, per suposadament concertar el 2014 l'ús de diners públics per millorar la seva imatge personal a Internet amb les empreses de l'empresari Alejandro de Pedro , un dels principals encausats en el cas Púnica de corrupció. Sánchez, que va dimitir a l'abril com a president regional, va renunciar dimecres passat al càrrec de president del PP murcià i l'escó al parlament autonòmic.

Pedro Antonio Sanchez/>

L'escrit de la fiscalia recorda que al maig de 2014, Sánchez, des del seu lloc de conseller d'Educació, es postulava per substituir Alberto Garre com a president regional. No obstant això, la seva imatge en els mitjans de comunicació es trobava "estigmatitzada" per la publicació de notícies negatives, especialment la seva imputació per delictes de corrupció urbanística del cas Auditori de Port Lumbreras, la localitat de la qual era alcalde.

Pedro Antonio Sánchez, segons la Fiscalia, coneixia que les empreses de De Pedro i José Antonio Alonso Conesa, exalcalde de Cartagena, realitzaven treballs de neteja de la imatge en Internet de la regidora d'aquesta localitat, Pilar Barreiro. Sánchez va demanar a aquesta que hi hagués amb Conesa per fer el mateix amb la seva reputació on line. Sánchez suposadament va convenir amb Barreiro, que també està imputada per delictes similars, en que aquest pla de millora de la imatge política personal es pagués amb fons de la Conselleria d'Educació mitjançant "un contracte de cobertura a fi simulat".

El contracte anava a incloure també la contractació d'un periodista per impulsar notícies positives sobre Sánchez en un mitjà digital gestionat per De Pedro a Múrcia. No obstant això, el contracte i el pagament dels fons públics no es va arribar a produir perquè l'esclat de l'Operació Púnica ho va impedir.

Diari Digital El Mundo