Investigat l’ex alcalde d’El Puig, José Miguel Tolosa

L’ex alcalde d’El Puig, José Miguel Tolosa (PP) està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció de València i  el jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Massamagrell (València), per un pressumpte delicte de prevaricació en relació al repartiment de sobresous a dit a funcionaris de l’Ajuntament i per la realització de contractacions irregulars entre els anys 2009 i 2012.

José Miguel Tolosa

La Fiscalia ha sol·licitat el seu interrogatori en qualitat d’investigat després de comprovar que José Miguel Tolosa va inflar desenes de nòmines entre els anys 2009 i 2012. Tolosa ja havia estat advertit anteriorment per la il·legalitat de les seves operacions per diversos òrgans fiscalitzadors municipals.

La denúncia la va presentar la mateixa Fiscalia provincial de València a la fi de 2013 i la Fiscalia Especial Contra Corrupció i Crim Organitzat col·labora en les diligències des 2015. El ministeri fiscal va tenir coneixement d'aquests fets després que un funcionari de l'Ajuntament del Puig alertés la conversió de contracte laboral temporal a indefinit de tres empleats públics.

A més, mes rere mes els informes denunciaven que el repartiment de la productivitat era arbitrari per falta de motivació. Doncs, pel que sembla, sempre es concedien a les mateixes persones una mateixa quantitat (en alguns casos arribaven als 500 €) en q semblava ser un encobriment d'augment salarials.

En 2013, en base a l'informe jurídic d'un advocat laboralista extern, l'Alcaldia va reconèixer la consolidació de la productivitat a diversos treballadors, «incorporant la quantitat per aquest concepte a la nòmina sense més justificació, el que representa culminar per decret la il·legalitat denunciada sistemàticament »pel tècnic de Personal i la Intervenció.

El Mundo