Falsos assessors engreixen la corrupció

¿Si hi ha un mercat real de consells, quant costarien? ¿Un cafè costa el mateix a tot arreu ?, cal primer veure la procedència, la quantitat d'intermediaris, la font que t'ho proveeix i l'entorn per intentar fer una aproximació del seu preu. Una cosa semblant passa amb els consells.

En l'actualitat hi ha infinitat de consultores, que aconsellen a altres empreses gràcies a que el seu potencial tecnològic és capaç de predir d'una manera més eficaç el resultat d'una operació, analitzant dades i estadístiques.

Però què passa si el que estàs consultant no existeix en cap altre costat que en la xivatada d'una font oficial que no pot sortir mai a la llum?

És aquest el cas que els experts de les forces de seguretat, jutges i fiscals s'enfronten.

Xivatades, informació il·legal i corrupció és la forma preferida de les empreses per pagar comissions.

Quan aconselles de forma legal, hi ha un intercanvi d'informació escrita, ja sigui per correu digital, o ordinari, però per a tal cas, hi ha una evidència palpable que aquest consell existeix, i en funció del seu remitent té un valor de "x".

Però què passa si això mateix ha estat tot pactat de forma verbal?

Si jo tinc gran quantitat de diners no declarat, puc acudir a aquests consellers i pagar amb la mateixa moneda que el tipus d'informació que em van a transmetre, així circulem interessos i cadascun rep una mossegada del gran pastís. Finalment aquests diners s'acabarà blanquejant en formes de factures falses, o mitjançant els bons al portador d'alguna empresa fantasma.

Posem un cas real en el qual el esdiputado del PP Vicente Martínez, rebia una modesta quantia de 5.000 € per prendre un parell de cafès al mes amb la constructora Collosa, amb el seu conseller delegat Mario Armero i aconseguir 75.000 euros sense que consti que escrivís una sola línia per tals consells.

Les falses assessories, les que exerceixen com "assessors verbals" són un triple delicte, s'incorre en el frau fiscal i, blanqueig de capitals perquè com hem comentat amb anterioritat aquests costos es paguen amb diner negre, però acaba sent declarat legalment a través de factures falses. És preocupant, sobretot, coincideixen els experts antiblanqueig de la Policia i la Guàrdia Civil, per la manca de legislació que imposi uns mínims per cobrar per aquests treballs que no són tangibles i la valoració només depèn del preu que pacti el suposat client i el suposat consultor.

La voz de Galicia