Convergència, condemnada en el 'cas Palau' per cobrar comissions il•legals

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar 6,6 milions d'euros en comissions il·legals de la constructora Ferrovial a canvi d'adjudicar-obres públiques. Per primera vegada, la justícia ha acreditat el finançament irregular del partit hegemònic a Catalunya, que l'expresident socialista Pasqual Maragall va batejar -i popularizó- amb el nom de "3%" en una històrica sessió al Parlament el 2005. Les mossegades es van estendre durant almenys una dècada, del 1999 al 2009, el que engloba tant els últims anys de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat com l'etapa d'Artur Mas com a cap de l'oposició.

Pedro Antonio Sanchez

La fiscalia ha sol·licitat una pena de dos anys de presó per frau per a l'expresident de Múrcia Pedro Antonio Sánchez, del PP, per suposadament concertar el 2014 l'ús de diners públics per millorar la seva imatge personal a Internet amb les empreses de l'empresari Alejandro de Pedro , un dels principals encausats en el cas Púnica de corrupció. Sánchez, que va dimitir a l'abril com a president regional, va renunciar dimecres passat al càrrec de president del PP murcià i l'escó al parlament autonòmic.

Cas Pretoria

El llarg període que alguns governants romanen en llocs polítics, així com els extensos temps de la justícia, de vegades deixen imatges com la que es pot apreciar aquests dies a l'Audiència Nacional. Un grup d'octogenaris desfila des d'ahir pels passadissos de la seu de l'alt tribunal situada al municipi madrileny de San Fernando d'Henares, per tal de donar explicacions sobre la seva gestió al capdavant de diferents càrrecs públics durant l'època de Jordi Pujol i Soley com a president de la Generalitat.

José Miguel Tolosa

L’ex alcalde d’El Puig, José Miguel Tolosa (PP) està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció de València i  el jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Massamagrell (València), per un pressumpte delicte de prevaricació en relació al repartiment de sobresous a dit a funcionaris de l’Ajuntament i per la realització de contractacions irregulars entre els anys 2009 i 2012.