El fiscal general de l'Estat denuncia amenaces

El destituït fiscal superior de la Regió de Múrcia, Manuel López Bernal, ha denunciat amenaces, pressió i assetjament judicial durant investigacions sobre trames de corrupció que afecten a la comunitat de Múrcia. Així ho afirma el mateix afectat: "No se'ns ha fet la vida especialment agradable als companys que estem ficats en corrupció".

Manuel López Bernal ha assenyalat que fins i tot en dates pròximes a la seva renovació es va crear a Madrid una associació per querellar-se contra ell i la seva família.

Manuel López Bernal

Davant d'aquesta situació d'assetjament, amenaces i intimidacions, Bernal considera que en un futur ningú voldrà lluitar contra la corrupció. No obstant això, aquest cas no és exclusiu de Múrcia, sinó de tot Espanya. Bernal té constància de nombrosos similars casos a la resta del país que no s'han fet públics per por, però sí que han estat denunciats davant la Fiscalia General de l'Estat i la Delegació del Govern de Múrcia sense èxit. Segons ell "la majoria dels fiscals anticorrupció del país senten certa desprotecció".

El portaveu del PSOE ha volgut parlar també sobre la situació i ha declarat el següent: "La situació és esgarrifosa i impròpia en un Estat de Dret. No pararem fins aclarir per què es persegueix fiscals".

D'altra banda, el ministre de Justícia Rafael Catalá ha declarat que si Manuel López Bernal ha rebut amenaces o ha sentit pressions hauria d'haver comunicat a la Fiscalia General de l'estat quan exercia com a Fiscal per ser tutelat en els seus drets.

Diari Digital El Confidencial