L'Audiència imputa directius de Duro Felguera

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia Anticorrupció contra el president de Duro Felguera, Àngel de la Vall, i el seu antecessor, Juan Carlos Torres Inclán, pels presumptes delictes de corrupció internacional i blanqueig de capitals. Segons ha pogut saber El Confidencial, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2, Ismael Moreno, ha apreciat indicis de responsabilitat en els fets denunciats pel Ministeri Públic sobre presumptes suborns pagats a Veneçuela pels dos directius a canvi de contractes.

L'Audiència imputa directius de Duro Felguera

La Fiscalia sosté que, entre 2008 i 2011, Duro Felguera hauria signat tres contractes d'assessorament amb empreses de l'entorn de l'Executiu d'Hugo Chávez el veritable objectiu era encobrir l'abonament de comissions a la seva administració. A canvi d'aquests acords ficticis, la signatura asturiana hauria aconseguit l'adjudicació del projecte públic per a la construcció de la central del cicle combinat de Termocentro, valorat en més de 1.500 milions d'euros.

Després de rebre un informe del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) que advertia d'un moviment sospitós de fons en Banc Madrid, la Fiscalia va decidir obrir diligències al març de 2015. Més de dos anys després, després de prendre declaració a tots els implicats , la Fiscalia va concloure que els diners trobat en l'extinta entitat procedia del pagament de comissions. El passat mes, finalment, va decidir denunciar els fets a l'Audiència Nacional en apreciar indicis de delicte.

A més de Torres Inclán i Del Valle, el jutge Moreno també ha imputat per corrupció internacional al exviceministre d'Energia veneçolà, nervis Villalobos, i la dona d'aquest, Milagros Coromoto Torres. Tots dos haurien estat beneficiaris dels pagaments, al costat de Javier Alvarado Vuit, expresident d'Electricitat de Caracas, i Julia Van der Brule, exassessora del Ministeri d'Energia. Completen la llista d'imputats les mercantils Dur Felguera SA, Técnicas Reunidas (Tossuda CA) i Enginyeria Gestió de Projectes d'Energia (Ingespre).

Diari Digital El Confidencial