Arrestat el propietari de les empreses del Grup GBI

Tres persones han estat detingudes a Lloret per la trama corrupta denominada "Operació Tro". Trama que investiga la contractació irregular de l'Ajuntament de Lloret de Mar (Girona) d'empreses del Grup GBI.

Els tres arrestats són: Rafael García (secretari de l'Ajuntament de Lloret), Carles Aragó (Interventor de l'Ajuntament de Lloret) i Gustavo Buesa Ibáñez (Empresari i propietari de l'empresa GBI Serveis SAU). Se'ls imputen pels delictes de prevaricació suborn, frau, apropiació indeguda i tràfic d'influències.

Gustavo Baesa

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Blanes (Girona) és qui porta el cas i ha procedit al registre de l'Ajuntament de Lloret de Mar i de la seu social de la mercantil.

S'investiga contractes adjudicat irregularment que van poder haver-se traduït en quantioses donacions a favor de CatDem (fundació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)).

Segons ha detallat la Guàrdia Civil, la investigació se centra en els contractes adjudicats a l'empresa de Gustavo Buesa Ibáñez, GBI Servei SAU.

Se sospita que les adjudicacions milionàries estaven preparades i publicades per l'empresa, que comptava amb un complex entramat de societats. Els investigadors sostenen que l'empresa es va apropiar de mitjans materials propietat de l'Ajuntament i part d'ells van ser transferits a terceres persones o utilitzats en altres serveis aliens a l'adjudicació, fins i tot en països estrangers.

També destaca una concessió a la mateixa empresa GBI Serveis SAU, per a la construcció d'un Centre de Tractament de Residus Municipal per import de gairebé 30 milions d'euros.

La investigació continua oberta i no es descarta que es produeixin més detencions.

Diari Digital Expansión