Roca va oferir 3 milions per Infanta Cristina

"Roca em va oferir 3 milions a través de dues testaferros per lliurar la infanta de la banqueta"
Així comença l'article del diari Digital OK publicat el passat 28 de maig.

Segons una carta manuscrita per l'acusat i detingut Miguel Bernad, quan va ingressar a la presó i va exposar els elements que havien provocat el seu empresonament, com a operació de l'Estat Espanyol per expulsar com a Secretari General de la plataforma Anti-corrupció Manos Limpias.

Roca

El detingut nega amb totes les seves forces, que hagi demanat tal quantia de diners a canvi de treure de la banqueta la infanta Cristina del cas Urdangarín.

A més manté fermament que és el cas de l'advocat de la infanta qui mitjançant dos testaferros (Cedir el nom, per figurar com a titular en un negoci o assumpte jurídic) li va arribar l'oferta dels tres milions d'euros per allunyar la infanta Cristina del cas.

El jutge que porta el cas, manté que Pineda, va demanar una quantia a les entitats del Banc Sabadell i la Fundació la Caixa, a canvi que sigui el responsable d'intervenir el cas contra la infanta Cristina que tenia amb la Plataforma Manos Limpias, acusada per cooperar en dos delictes fiscals comesos pel seu marit Urdangarín.

Per paraules textuals de la font Diari OK:
"El intrigant i sinuós Miquel Roca", indica Miguel Bernad en la seva carta, "em va fer arribar a través de dos testaferros una oferta de 2-3 milions d'euros" perquè Manos Limpias retirés l'acusació popular en el cas Urdangarin. "Em vaig adonar de la trampa i vaig posar aquest fet en coneixement d'un notari de Madrid",va explicar.

Miguel Bernad es va reunir amb el president de La Caixa, Isidre Fainé, a la seu central de La Caixa a Barcelona al voltant del passat mes de novembre. On es va elaborar un esborrany d'acord pel que Manos Limpias es comprometia a retirar l'acusació contra la infanta sense cap contraprestació econòmica, únicament "per preservar la Monarquia".

Quan el jutge Pedraz, va ordenar el registre de la seu de Manos Limpias, va requisar un ordinador que suposadament contenia l'esborrany en el correu electrònic amb el text en què se li oferia la suma dels 3 milions d'euros.

En l'escrit filtrat afegeix Miquel que: "S'han utilitzat les institucions de l'Estat, el CNI, la UDEF, la Fiscalia i el medi cortesà de La Zarzuela, el diari ABC, per desprestigiar al sindicat Manos Limpias, criminalitzar-i expulsar-lo del procediment contra la infanta".

El que va dictaminar el jutge, va ser que el president d'Ausbanc, va telefonar al director de la Fundació "La Caixa", als quals els va oferir la seva medación per aconseguir apartar la Infanta, de l'acusació de Manos Limpias.
L'assessor jurídic del Banc Sabadell, va trigar sis mesos a presentar com a coacció tals fets.

Segons afirma l'article del diari, exposen que, segons l'escrit de Bernad: "Ni Manos Limpiasni Miguel Bernad han tingut la més mínima relació amb Unicaja o amb el seu president". "Em consta la relació des de fa anys entre Braulio Medel i Luis Pineda", afegeix, "però els seus acords econòmics via publicitat són cosa d'ells. Ni Manos Limpias ni Miguel Bernad s'han beneficiat dels acords econòmics que puguin tenir Unicaja i Luis Pineda ".

Diari Digital OK Diario