Impunitat per als denunciants de la corrupció

Fins ara denunciar un cas de corrupció era un autèntic calvari i assetjament per al denunciant ja que la legislatura espanyola no els protegeix. Espanya no protegeix l'anonimat dels delators / denunciants ni impedeix, per tant, que els seus superiors intentin fer callar les seves denúncies portant el "mobbing" (terme anglès que s'utilitza per referir-se a l'assetjament laboral) laboral fins a l'extrem.

Universitat de Barcelona

El proper curs acadèmic 2016-2017 la facultat de dret de la Universitat de Barcelona (UB) impartirà un màster sobre la corrupció. "Prevenció, control i reacció davant la corrupció. Public Compliance, bon govern i buna administració (2016-2018)" és el títol del nou màster dirigit per Joan Josep Queralt Jimenez i Juli Ponce Sole, juristes especialistes en la matèria.

Neymar

La fiscalia conclou que la instrucció oberta pel futbolista del Club Barcelona, sosté que hi ha prou indicis per jutjar ell i al seu pare per delicte de corrupció entre particulars en relació a l'estafa denunciada pel fons brasiler.

  • Quan va ser fitxat es va cometre un delicte de corrupció en els negocis que el fiscal atribueixi al jugador i el Barça.
  • Santos i el Barcelona segons l'informe fiscal, van cometre un delicte d'estafa impròpia.